OPEN SOURCE
MACHINE LEARNING, BLOCKCHAIN I CLOUD

En l’esdeveniment organitzat per OpenExpo Europe s’han posat sobre la taula les principals tendències
Open Source i Programari lliure aquest 2018:

  • Machine i Deep Learning: Es tracta de sistemes capaços de realitzar aprenentatges de forma automàtica. Molts negocis ja estan adoptant aquesta tecnologia per a usos molt diferents com la presa de decisions o obtenir més valor i avantatge competitiu.
  • Blockchain: Malgrat ser una tecnologia que s’ha donat a conèixer gràcies a les criptomonedes, té molt potencial en altres sistemes i sectors. En les finances, per exemple, està canviant la forma de realitzar les transaccions a través d’un model de descentralitzat.
  • Cloud Híbrido & PaaS: El núvol híbrid combina la flexibilitat i escalabilitat del núvol públic i la seguretat i control del núvol privat. Aquesta eficaç mescla fa que les empreses es decantin per aquest model. A més, s’observa una tendència cap a “Platform as a Service” i aplicacions en contenidor, la qual cosa permet que els desenvolupadors actualitzin i implementin aplicacions de forma contínua.

Aquestes tendències es combinaran amb les ja viscudes l’any passat i que seguiran presents en les nostres vides amb alguns petits canvis:

  • Transformació digital:El problema és que la majoria d’empreses no tenen una estratègia ben definida.
  • Open Data:És una de les tendències clau, sobretot, en organismes públics, els quals manegen moltes dades. Gràcies al Open Data, aconsegueixen donar-li una millor sortida a l’hora de compartir-los.
  • Ciberseguretat:Cal seguir treballant en la conscienciació de les empreses per evitar els ciberatacs i incidents de seguretat. Tenir plans de contingència ajuda a actuar de forma més ràpida i eficient.

(Font de la notícia: “bitlifemedia.com”)

Servicio informático a medida